Aftonbladet hjärtflimmer

Kosttillskott kan öka risken för hjärtflimmer – Aftonbladet

Vanliga kosttillskottet kan orsaka hjärtflimmer

3 feb. 2022 — Eventuellt: En liten ökad risk för hjärtflimmer. Det vill säga hjärtrytmrubbning av typen förmaksflimmer. Källa: Livsmedelsverket och Magnus …

Det är ett populärt kosttillskott, bland annat för att det ska vara bra för hjärtat. Men nu visar studier att det kan öka risken för hjärtflimmer.

Därför ska du kolla pulsen varje dag – Aftonbladet

Hög puls kan vara tecken på hjärtflimmer

7 nov. 2021 — Närmare 450 000 svenskar lider av förmaksflimmer, en allvarlig sjukdom som kan leda till stroke. Men enligt Riksförbundet Hjärtlung vet drygt …

Det kan vara livsviktigt att hålla koll på pulsen. Här är tecknen på den dolda folksjukdomen.

Hjärt- och kärlsjukdomar – Aftonbladet

Hjärt- och kärlsjukdomar – senaste forskningen och rönen

Kosttillskott kan öka risken för hjärtflimmer. Det har blivit populärt som kosttillskott, bland annat för att det ska vara bra för hjärtat.

Hjärt- och kärlsjukdomar, eller kardiovaskulära sjukdomar, är Sveriges vanligaste dödsorsak. Läs senaste nytt och förebyggande tips här.

Fetma hos unga ökar risken för hjärtproblem – Aftonbladet

Fetma hos unga ökar risken för hjärtproblem

12 nov. 2022 — Svår fetma i 18-årsåldern kan innebära högre risk för förmaksflimmer senare i livet, visar en ny studie från Göteborgs universitet.

Svår fetma i 18-årsåldern kan innebära högre risk för förmaksflimmer senare i livet, visar en ny studie från Göteborgs u

Hjärtflimmer tyst sjukdom hos många – Aftonbladet

Hjärtflimmer tyst sjukdom hos många

9 nov. 2012 — Hjärtflimmer innebär en fördubblad risk att dö i förtid. Trötthet och snabba, oregelbundna hjärtslag är symtom.

Ytterligare 100 000-150 000 än de som diagnostiseras i dag kan ha den allvarliga hjärtsjukdomen i all tysthet.

Så enkelt kan risken för stroke minskas – Aftonbladet

Stroke kan undvikas visar ny svensk forskning

20 sep. 2021 — Sammanlagt hittade forskarna cirka 200 patienter med hjärtflimmer. – Eller ungefär 3 procent. Att med screening behandla de här patienterna …

2 300 fall av stroke eller död skulle kunna undvikas varje år. Det visar ny svensk forskning som publicerats i den ansedda tidskriften Lancet.

Sjukdomar i hjärtat – det ökar risken visar studie – Aftonbladet

Sjukdomar i hjärtat – det ökar risken visar studie

20 jan. 2022 — Fetma ökar risken för hjärtinfarkt, hjärtsvikt och hjärtflimmer, men inte för stroke. Ett högt kolesterol är framför allt en riskfaktor för …

Hjärtinfarkt, stroke, hjärtsvikt och förmaksflimmer är svåra tillstånd som drabbar hjärtat. Ny forskning från Uppsala universitet visar att speciellt en faktor ökar risken för att drabbas av sjukdomar i hjärtat.

Christina Schollin fick diagnosen hjärtflimmer – Aftonbladet

Christina Schollin fick diagnosen hjärtflimmer

6 dec. 2018 — Förmaksflimmer, som också kan benämnas som hjärtflimmer, ger en ökad risk för blodpropp och stroke. Enligt riksförbundet HjärtLung har cirka 300 …

Christina Schollin, 80, blundade för symtomen. Det var en ren slump att hon fick diagnosen förmaksflimmer. – Man är inte så pjåskig av sig. Jag kunde ibland tänka att ”oj, vad hjärtat hoppar nu, men jag är väl bara lite stressad”, säger hon och oroar sig nu för sin dotter, Pernilla ­Wahlgrens hjärta.

Graviditetssjukdomar kan ge hjärtproblem – Aftonbladet

Senaste nytt – Graviditetssjukdomar kan ge hjärtproblem

7 feb. 2023 — Snabba nyheter från Aftonbladet ; 06.50 · Beskedet: Bromma flygplats blir kvar ; 06.44 · En man häktad för människorov i Skogås ; 06.10.

Komplikationer under graviditeten ökar risken för kvinnor att senare utveckla hjärt-kärlsjukdomar.

Metoden kan rädda ditt hjärta vid förmaksflimmer och hjärtsvikt

Ny studie: Metoden kan rädda ditt hjärta vid förmaksflimmer och hjärtsvikt

22 feb. 2018 — Läkemedel. Aftonbladet är en del av …

Dödligheten hos svårt sjuka patienter skulle kunna halveras – med ett kirurgiskt ingrepp. Staffan, 71: ”Jag orkade bara gå hundra meter – nu kan jag skotta snö.”

Keywords: aftonbladet hjärtflimmer